Selamat Datang Ke Blog Saya Ini. Salam Sejahtera... semoga anda mendapat sedikit ilmu melalui laman ini..

Wednesday, June 3, 2009

Doa Untuk Cemerlang

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Segala puji-pujian tertentu bagi Allah, Tuhan yang mentadbir seluruh alam. Rahmat dan kesejahteraan ke atas junjungan besar Nabi Muhammad (S.A.W) semulia-mulia Rasul dan juga ke atas keluarga serta sahabat-sahabat baginda.

Ya Allah ya Tuhan kami, Engkaulah Tuhan, tiada Tuhan yang berhak disembah melainkan Engkau. , Engkaulah tuhan yang maha mendengar lagi maha melihat, sentiasa melihat setiap perlakuan serta mendengar rintihan hati hamba-hambanya. Kurniakanlah keampunan serta limpah kasih rahmatMu keatas kami dan kedua ibu bapa kami, guru-guru kami, pemimpin-pemimpin kami serta seluruh kaum muslimin dan muslimat yang masih hidup mahupun yang telah dahulu pergi meninggalkan kami.

Ya Allah, perbaguskanlah agama kami yang dengannya menjadi tunggak segala urusan, perbaikilah dunia kami, yang mana di sinilah tempat bagi kami menjalani kehidupan, sempurnakanlah akhirat kami yang mana di sanalah tempat kembalinya kami. Ya Allah jadikanlah hidup kami di dunia ini sebagai satu tempat persinggahan bagi kami dalam memperolehi segala kebaikan dan Engkau jadikanlah kematian kami nanti sebagai istirahat dari segala keburukan dan kecelakaan.

Ya Allah Ya Tuhan Kami, Tuhan yang maha pemurah lagi maha pengasih. Tetapkanlah hati-hati kami kepada agamaMu, Janganlah engkau gelincirkan hati-hati kami setelah engkau kurniakan petunjukMu kepada kami, selamatkanlah kami dari segala kegelapan dan bimbinglah kami kepada cahayaMu, jauhkanlah kami dari segala macam kejahatan, baikpun yang jelas maupun yang tersembunyi

Ya Allah Ya Arhamarrahimin, di hari yang penuh barakah ini, kami berkumpul bagi menyambut Majlis Pelancaran Kecemerlangan SPM 2003 MRSM Beseri serta meraikan para tetamu kami yang sudi bersama-sama dalam menjayakan majlis ini. Dengan limpah kasihmu, Engkau jadikanlah majlis ini sebagai satu majlis yang diberkati oleh Mu serta Engkau kurniakanlah kekuatan kepada kami untuk menjayakan hasrat ini.

Ya Allah, jadikanlah perhimpunan kami ini satu perhimpunan yang dirahmati dan perpisahan kami sebagai perpisahan yang diampuni, satukanlah kami semua dibawah limpah kasih Mu, engkau jinakkanlah hati-hati kami kepada amalan kebaikan, engkau kurniakanlah taufiq dan hidayah Mu untuk kami ke jalan keselamatan.

Ya Allah, berilah keberkatan pada pendengaran kami, penglihatan kami, hati-hati kami, seluruh anggota kami yang telah engkau kurniakan, anak cucu kami dan jenerasi kami seluruhnya. Ya Allah terimalah taubat kami, sesungguhnya Engkaulah Maha Penerima taubat lagi Maha Penyayang.

2 comments:

 1. salam ziarah. cikgu jom tukar link. sy pun cikgu pemulihan
  http://kelascahayacemerlang.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies

  1. SAYA SANGAT BERSYUKUR ATAS REJEKI YANG DIBERIKAN KEPADA SAYA DAN INI TIDAK PERNAH TERBAYANKAN OLEH SAYA KALAU SAYA BISA SEPERTI INI,INI SEMUA BERKAT BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA YANG TELAH MEMBANTU SAYA MELALUI NOMOR TOGEL DAN DANA GHAIB,KINI SAYA SUDAH BISA MELUNASI SEMUA HUTANG-HUTANG SAYA BAHKAN SAYA JUGA SUDAH BISA MEMBANGUN HOTEL BERBINTANG DI DAERAH SOLO DAN INI SEMUA ATAS BANTUAN MBAH RAWA GUMPALA,SAYA TIDAK AKAN PERNAH MELUPAKA JASA BELIAU DAN BAGI ANDA YANG INGIN DIBANTU OLEH RAWA GUMPALA MASALAH NOMOR ATAU DANA GHAIB SILAHKAN HUBUNGI SAJA BELIAU DI 085 316 106 111 SEKALI LAGI TERIMAKASIH YAA MBAH DAN PERLU ANDA KETAHUI KALAU MBAH RAWA GUMPALA HANYA MEMBANTU ORANG YANG BENAR-BANAR SERIUS,SAYA ATAS NAMA PAK JUNAIDI DARI SOLO DAN INI BENAR-BENAR KISAH NYATA DARI SAYA.BAGI YANG PUNYA RUM TERIMAKASIH ATAS TUMPANGANNYA.. BUKA DANA GHAIB MBAH RAWA GUNPALA

   Delete